English   |   Kontakt
 
 
 
Konfindustria per pezullimin e rritjes se tarifave nga kompanite celulare

Konfindustria mbështet vendimin e fundit të Autoritetit të Konkurencës për pezullimin përkohshëm të rritjes në grup të tarifave nga kompanitë e telefonisë së lëvizshme dhe fillimin e procedurave të hetimit për dyshime për shkelje të kushteve të konkurencës dhe marrëveshje të ndaluara në treg.

Konfindustria kërkon nga Kuvendi i Shqipërisë, që të thërrasë në mënyrë sa më të shpejtë në dëgjesë entin rregullator të telekomunikacioneve AKEP për të vlerësuar arsyet e lejimit nga ana e tij për rritjen në grup të tarifave nga kompanitë celulare. AKEP është institucion në varësi të drejtëpërdrejtë nga Kuvendi i Shqipërisë.

Konfindustria vlerëson, se është e papranueshme, që AKEP nuk ka ndërmarrë paraprakisht masa për të ndaluar rritjen e njëkohshme në grup të tarifave të telefonisë  dhe njëkohësisht nuk ka njoftuar publikun në zbatim të detyrimeve të tij ligjore kundër marrëveshjeve të ndaluara të dyshuara të tipit “kartel” nga operatorët në tregje të rregulluara.

Konfindustria vlerëson, se sidomos tregjet strategjike  në vend kanë shenja të dukshme të mungesës së konkurencës, gjendjeve monopol dhe marrëveshjeve kartel me pasoja rrënuese për biznesin, industritë, qytetarët dhe ekonominë kombëtare në afatgjatë. Gjithashtu, në mënyrë të qartë dhe në shumicë institucionet rregullatore të tregjeve, që paguhen nga taksapaguesit shqiptarë për të mbrojtur interesat publike, me veprimet dhe mosveprimet e tyre i shërbejnë interesave të operatorëve monopolistë me shenja të qarta subjektivizmi dhe korrupsioni. Shkallë e ulët konkurence paraqitet në të gjitha tregjet strategjike në vend si sektorët financiarë, të sigurimeve, telekomunikacioneve, bankarë, karburanteve, etj. Pasojat e gjëndjes së mësipërme janë shkatërruese edhe për konkurencën e Shqipërisë në garën për tërheqjen e investimeve të huaja në të cilën jemi të fundit në Rajon.


 

Nisma

+ Data 2020-01-07
Illicit&Money Laundering versus Albanian Business. Plani i veprimeve 2020-2022 e Konfindustrise per pranine, ndikimin dhe perballjen me fenomenet e "parave te zeza" dhe "pastrimit te parave" ne ekonomine shqiptare, vleresuar nga kendveshtrimi i biznesit.
[Me shume]
+ Data 2019-05-17
Krijimi i komisionit hetimor ne Kuvendin e Shqiperise per humbjet ne gjykatat nderkombetare
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2020-05-20
Qeveria pranon kërkesen e përsëritur të Konfindustria për rikthimin sa më shpejt në normalitet duke zgjeruar ndjeshëm fashën orare, duke lejuar levizjen e njerëzve pa autorizim dhe duke hapur kategori të ndryshme biznesesh.
+ Data 2020-05-02
Qeveria miraton kerkesen e Konfindustria per rihapjen e aktivitetit te industrive te sherbimeve,Qendrave Tregtare. Kerkesa zyrtare iu drejtua Kryeministrit Z.Edi Rama. Sipas njoftimit zyrtar Qendrat Tregtare do te hapen ne date 11 Maj 2020. Qendrat Tregta
+ Data 2019-11-16
Në 15/11/2019, në Divjaka Resort, Divjakë u zhvillua edicioni 1 i Expo Forumit “Albania Agri Financing and Food Safety 2019” organizuar nga Konfindustria në bashkpunim dhe me mbështetjen e Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural/MBZHR, B
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne ide@konfindustria.al  
Login


© 2007 - 2020 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara